Categories
Elektronika

Katera električno dvižno mizo izbrati?

Električna dvižna miza je odlična rešitev za zakrčene mišice pri osebah, ki cele dneve preživijo v pisarnah.

Vsak izmed nas, ki preživi več ur na dan za pisarniško mizo se je verjetno že srečal  z bolečinami v rameni, vratu in hrbtu. Navadno se bolečine pojavijo pri pomanjkanju gibanja in konstantni zakrčenosti mišic v določenem položaju. Zato je pomembno, da se spomnimo vsaj enkrat na uro malce pretegniti in narediti vaje za ramena, vrat in hrbet. Obstajajo tudi različne aplikacije na računalnikih, ki nas opomnijo, da je za kratko pretegovanje zakrčenih mišic. Odlična rešitev je tudi električna dvižna miza, ki nam omogoča, da svoje delovno mesto dvignemo in delamo v stoječem položaju. Programerju, spletni oglaševalci, direktorji, sekretarji, računovodje in še marsikdo, po cele dneve preživi na stolu in se trikrat na dan sprehodi do stranišča ali pa na malico. Z dvižno mizo lahko pomagamo telesu ohranjati pravo postavo ob enem pa se rešimo tudi bolečin v hrbtnem delu telesa. Raziskave kažejo tudi, da stoje človek bolje razmišlja in ima več energije med delom. Posledično so rezultati dela boljši.

Naredili smo test med tremi različnimi dvižnimi mizami in izbrali najboljšo za vsakdanjega uporabnika v pisarni. Testirali smo:

  • Električna dvižna pisarniška miza Ergomaster FSL500
  • YAASA Desk Frame
  • Dvižna Pisalna miza Single

Med izbranimi mizami je po ceni najbolj izstopala dvižna pisalna miza Single, ki se je z akcijsko ceno 351,90€ uvrstila na prvo mesto na izboru. Seveda moramo omeniti, da je njena cena brez popustov podobna ostalima in je 439,90€. Ergomaster FLS500 ima ceno 445,00€, Yaasa Desk Frame pa 448,00€ in je najdražja med testiranimi mizami. Vse električne dvižne mize imajo enako nosilnost, 100kg in lahko nosijo ploščo maksimalne velikosti 200x80cm. Med tem ko imata Ergomaster FLS500 in Yaasa Desk Frame po dva elektro motorja na vsaki strani, za lažje dviganje bremena na mizi, ima dvižna miza Single samo enega. Pisarniška miza Single se dvigne najvišje (do 126cm) in je za kar do 14cm višja kot drugi dve. Je pa zaradi višje konstrukcije zato miza tudi tri kilograme.

Vsaka električna dvižna miza je odlična za v pisarno. Izmed testiranih bi priporočali Yaasa Desk Frame, ki je vsem cenovno dostopna. Ima dva motorja, ki sta nuja, če želimo mizo imeti dalj časa. Njena nosilnost je 100kg kar zadošča za povprečno pisarniško delo, tudi z več kot tremi monitorji na mizi.